preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

Login
Anketa
Jeste li za to da Vaše dijete za preobuću izabere nešto iz ponude tvornice "Borovo"?Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 99134

   

 

   

 

 

 

 

     

    

   

           RASPORED SATI

 

      

  ŠKOLSKI KURIKULUM

 

    

         DOKUMENTI

Priloženi dokumenti:
Roll up Prilika za sve 3.pdf

 

    

 

Čitanjem do zvijezda – kviz u znanju i kreativnosti je manifestacija koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor. 
To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, koji su pokrenuli knjižničari entuzijasti iz Međimurske županije, namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola.

Učenici naše škole u šk. 2016./2017. godini drugi put će sudjelovat u ovom kvizu znanja i kreativnosti. 

 

 

 

     Razvoj čitalačke vještine ključan je za razvoj svih drugih pismenosti. Učenici nižih razreda uče ponajprije oponašanjem, a sve do puberteta glavni su im uzori i autoriteti njihovi roditelji.

     Ako učenici u nižim razredima ne usvoje dovoljno dobro tehniku čitanja, kasnije je vrlo teško nadoknaditi propušteno te redovito imaju problema s učenjem, a ne samo s čitanjem (lektire). Projektom „Čitamo mi, u obitelji svi“ roditeljima skrećemo pozornost na činjenicu koliko je vrijedno i nezamjenjivo da tijekom svih nižih razreda budu uzor svojoj djecu u čitanju. Projekt se provodi na državnoj razini, a u našoj školi s učenicima četvrtih razreda iz Drnja i Sigeca tijekom drugog polugodišta. Projekt se počeo provoditi u petak, 19. siječnja 2013.

     Svakog petka će jedan učenik dobiti knjižnični ruksak s osam knjiga (knjige za djecu, odrasle i za zajedničko čitanje djece i odraslih). Taj ruksak učenik drži u svojoj obitelji pet dana i vraća ga u srijedu. Tijekom tih pet dana obitelj tog učenika odvaja svaki dan po 15-tak minuta za zajedničko čitanje ulomaka knjiga iz ruksaka, a zatim upisuje dojmove. Dojmove mogu pisati i roditelji i učenik. Nakon što vrati ruksak u školu, učenik će u srijedu prvi sat 15-tak minuta prezentirati kako je sa svojom obitelji čitao navedene knjige.

     Hvala svim roditeljima i učenicima koji sudjeluju u ovom projektu te što su prepoznali važnost obiteljskog čitanja.

 

 

 

STRANIČNIK ZA MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

 

    Projekt Straničnik za Međunarodni mjesec školskih knjižnica (ISLM Bookmark Project) uključuje parove škola čiji učenici ručno izrađuju straničnike raznih stilova, oblika i boja.

   Koordinator projekta razmjene straničnika 2013. godine (2013 Bookmark Exchange Project) je Breege O’Brien iz Irske. 

    Naša škola razmijenila je straničnike sa školama iz Jessupa u Americi i Great Bookhama u Engleskoj. Sudjelovali su učenici 3.-ih i 4.-ih razreda iz Drnja, Torčeca, Peteranca, Sigeca i Hlebina. Projekt je bio jedno lijepo i poučno iskustvo za naše učenike. Više možete vidjeti u foto-galeriji.

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju