preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

Login
Anketa
Jeste li za to da Vaše dijete za preobuću izabere nešto iz ponude tvornice "Borovo"?Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 99134

   

 

   

 

 

 

 

     

    

   

           RASPORED SATI

 

      

  ŠKOLSKI KURIKULUM

 

    

         DOKUMENTI

Priloženi dokumenti:
Roll up Prilika za sve 3.pdf

 

 

U sklopu Erasmus+ projekta RADWAN (Europski projekt u kojem sudjeluju škole iz Poljske, Španjolske, Turske te naša škola)  posjetili smo Španjolsku. U Španjolskoj smo boravili tjedan dana (11.2.-18.2.2017). Sam put do Španjolske bio je dosta naporan za nas , jer ne putujemo puno, a  pogotovo ne na tako daleko putovanje. Krenuli smo u subotu u 00:30 autobusom prema Budimpešti gdje smo stigli za 4 sata. Na aerodromu smo se uspješno ukrcali na avion. Nitko od nas šestero učenika do sada nije letio avionom, pa nam je to bilo dosta uzbudljivo. Sretno smo sletjeli u Alicante (aerodrom u Španjolskoj) gdje su nas već ugodno dočekali naši prijatelji iz Španjolske. Čekajući tim iz Poljske, međusobno smo se upoznavali sa Španjolcima (već prije smo se s njima dopisivali preko Whatsapp-a). Jako su nam se svidjeli jer su nas svi dočekali u zagrljaju i stvarno su super. Kasnije tog dana kad je stigao i tim iz Poljske, otišli smo u školu gdje su nas dočekali udomitelji, također jako ugodno i lijepo.  Za sve nas to je bilo čudno, ali moram priznati stvarno lijepo, jer su nas ugodno ugostili u svoje mjesto i u svoj dom. Sporazumijevali smo se na engleskom jeziku. Za neke je to bilo lakše pošto su neki od roditelja znali engleski, a za neke teže, jer nijedan od  roditelja nije znao engleski. Ali svi smo se nekako sporazumjeli što je i najbitnije. Naravno kao i uvijek, prvi dan je bio najgori i možemo reći najstresniji, ali već drugi, treći dan sve je bilo lakše i ugodnije. Naši su zamjenski roditelji bili i bolji od očekivanog, brinuli su se o nama i stvarno nam je bilo ugodno u njihovim kućama. Osim što su jelo i kultura drugačiji, možemo reći da su i ljudi topliji i otvoreniji, što nam se najviše od svega svidjelo. Svi smo se u kratkom roku povezali i teško nam se bilo rastati, bilo je tu i suza na rastanku, a s prijateljima smo i dalje ostali u kontaktu. Drago nam je da smo upoznali nove prijatelje i njihovu kulturu.

U tjedan dana naučili smo puno toga. Obogatili smo svoje znanje engleskog jezika, što nam je pokazalo da je naša razina znanja engleskog na dobrom nivou. Najbolji pokazatelj toga je Stjepan Đelekovčan koji je u ime svih učenika Erasmus+ projekta održao govor u regionalnom Ministarstvu obrazovanja. Tom događaju prisustvovala je i Španjolska televizija. Predstavili smo Hrvatsku i Podravinu tradicionalnom hranom i ppt prezentacijom. Na njihov dan škole kroz igru smo upoznali cijeli grad Mulu. Posjetili smo Murciu, Cartagenu i La Mangu.

Za sve nas to je bilo jedno predivno i uzbudljivo iskustvo, koje nam se svidjelo. Zahvali smo učiteljima i školi što su nam omogućili takvo putovanje.

Autorica članka: Viktoria Kolarek, 8. razred Hlebine.

 

preskoči na navigaciju